Цей рецепт мене просто підкорив: всього 10 хвилин і піца на тонкому тісті без майонезу і сметани вже на столі (і духовка не потрібна)
Всім привіт! Сьогодні хочу поділитися рецептом швидкої піци на сковороді, без майонезу, яєць і сметани. А весь процес приготування займає не більше 10 хвилин.
Давайте готувати!
У миску висипаю 60 грам борошна і 1/4 чайної ложки розпушувача.
Додаю дрібку солі і 1 / 4 чайної ложки цукру. Виливаю 40 мл води.
І замішую тісто виходить досить м’яке і еластичне тісто.
Даємо тісту відпочити кілька хвилин, а поки готуємо начинку.
Червоний солодкий цибулю ріжу півкільцями, можна взяти і звичайний білий цибулю.
Маринований огірочок ріжу кружальцями.
Один помідор нарізаю так само кружечками.
Маслини нарізаю кільцями.
Твердий сир натираю на крупній тертці.
Начинка готова. Розкачую тісто трохи більше діаметру сковорідки, діаметр моєї сковорідки 24 див.
На розігріту сковорідку викладаю корж, сковорідку олією я не змащую.
І обсмажую коржик з одного боку буквально 2 хвилини, перевертаю і знімаю з вогню.
Викладаю на гарячий корж столову ложку томатного соусу. І рівномірно розподіляю по всій поверхні.
Викладаю нарізану цибулю і малосольний огірочок.
Ковбасу, у мене сьогодні сирокопчена ковбаса в нарізці. Зверху помідори.
Начинка може бути будь-яка, яку ви любите більше або що на даний момент у вас є в холодильнику.
Викладаю зверху маслини і посипаю натертим сиром.
Ставлю на не великий вогонь, накриваю кришкою і готую 3-4 хвилини. За цей час сир повинен расславиться, а корж не повинна підгоріти.
Готову піцу перекладаю на тарілку і посипаю свіжою зеленню, у мене листочки естрагону і базиліка.
Залишилося тільки розрізати і можна кликати всіх до столу.
Піца виходить дуже смачна, а основа дуже тоненька і хрустка.
Рецепт:
- Борошно – 60 г
- Вода – 40мл
- Розпушувач – ¼ ч. л.
- Сіль –щіпка
- Цукор – ¼ ч. л.
Начинка:
- Кетчуп або томатний соус – 1 ст. л.
- Ковбаса – 40 гр.
- Сир -60 гр.
- Цибуля – 1/2 шт.
- Маринований огірок – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Маслини – 5 шт.
- Зелень – за смаком